sabato 30 giugno 2012

PIERFRANCO Bruni na thotë 'TË Arbëreshë aventurën, jetonte në Mesdhe


PIERFRANCO Bruni Na thotë 'TË Arbëreshë aventurën, jetonte në Mesdhe

Stemma di Giorgio Kastriota Skanderbeg, Archivio di Stato di Venezia

Siç ndodh me grekët, në të gjelbër Irpinia, vendi arbereshe,'' ku shtëpitë janë mbyllur në një erë të dorës së Mesdheut dhe Shqipërisë.
Korridoret midis korsi. Njerëzit e dinë të shikojnë në sy dhe ka mangësi të vjetër. Një vallëzim në fjalë. Një zë tingëllim.'' Ata janë shtëpitë prej guri, një varg i qoshet, që rrugët prerë.
Ne jemi duke ecur në hap, ngadalë. Melankolik në artikuj, ndërsa mbrojtës është Zonja jonë e Caroseno, erdhi për të grekëve me shqiptarët që ikin:'' Ai duket si një ëndërr, por realiteti është ky vend. Skënderbeut në ndërgjegjen e botës fshatare që ofron një identitet pa frikë zhytur.
Nuk ka statuja ose buste.Hero shqiptar "në historinë e tyre. Dhe "në origjinën e tyre duke u thënë dhe të fatit. Grekët janë një popull në fluturim. Kjo është një qytetërim që vazhdon.'' Njerëzimi të thellë në historinë e një populli. Një vend i përrallat e fëmijërisë dhe të harruar.

Nessun commento: